Slider
Szárnyal az online kereskedelem a járvány hatására

Szárnyal az e-kereskedelem 2020-ban

A friss elemzések szerint ez azt jelenti, hogy 2019 azonos időszakához képest közel 35-40%-kal nőtt 2020 első félévének online forgalma, és így meghaladta a 355 milliárd forintot. A lényeg az emögött lévő tendencia, hiszen a covid vírus következményei miatt (karantén, maszkban vásárlás, stb.) azok az emberek is digitális vásárlási megoldásokhoz nyúltak, akik korábban ezt elképzelhetetlennek tartották.

Kik a legnagyobb nyertesei?

A legnagyobb forgalomnövekedést az élelmiszereket, tisztítószereket, vitaminokat és gyógyszereket forgalmazó webáruházak érték el. A dobogó második fokára a kert, barkács szektor futott be, ami azzal magyarázható, hogy a karantént és a hirtelen megnövekedett szabadidőt sokan környezetük szebbé tételére akarták használni. Ezután következnek a számítástechnikai és a műszaki cikkek (főleg otthoni munkavégzéshez szükséges eszközök), majd a ruhák és a sporteszközök.

Mit tartogat a jövő?

Nem tudható, mikor várható a második hullám, milyen súlyosan érinti a világot, és milyen intézkedésekkel reagál rá a magyar kormány. Ami biztos, hogy a felkészült webáruházak jól vizsgáztak, a szállítócégek és a futárok bírták a terhelést többé-kevésbé, vagyis egy újabb karantén időszak feltehetően nem okozna akkor pánikot mint az első, mert már van egy bejáratot rendszer az igények kielégítésére. És az is biztos, hogy nem csak a forgalom növekedett meg az online térben, hanem a verseny is, ezért nagyon fontos, hogyha nincs megelégedve webáruházával még időben javítassa ki vagy készítessen egy újat, ha netalán eddig nem is volt webshopja, webáruháza akkor meg ne késlekedjen elkészítettne az elsőt és még próbáljon időben reagálni a felmerülő igényekre! A Benes Webdesign tud ebben segíteni!

Webáruház személyre szabás, Webshop készítés és fejlesztés!
Kérje személyre szabott ingyenes ajánlatunkat!